Év Honlapja 2015
A Balatoni Szövetség strandminősítése során Balatonakali Mandulavirág strandja nemcsak hogy a legjobbaknak járó ötcsillagos Kék Hullám Zászlót nyerte el, hanem a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) családbarát különdíját is pénteken.
Strandminősítés: Balatonakali nyerte el az MTÜ családbarát különdíját
Horváth Orsolya, az MTÜ turizmusstratégiai és szakpolitikai osztályvezetője a vonyarcvashegyi díjkiosztó ünnepségen arról beszélt, hogy az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül szinte valamennyi balatoni strand. A legtöbb fürdőhelyen találhatók ma már baba-mama barát szobák, családbarát öltözők, vizesblokkok, de köztük is akad kimagasló, amely gyerek- és sportanimációkkal, lidós partszakasszal, megfelelő árnyékolással várja a családokat – fejtette ki, majd megnevezte, hogy az MTÜ családbarát különdíját a legkiemelkedőbbnek, a balatonakali önkormányzat által üzemeltetett Mandulavirág strandnak adja át.

A HírBalaton megkérdezte Koncz Imre polgármestert, váratlanul érte-e az elismerés.

Balatonakali első embere őszintén bevallotta, amikor meghallotta, hogy különdíjat kap a legcsaládbarátabb balatoni strand, ő ki is mondta még a díjkiosztás előtt, a kollégái között állva, hogy „hiszen az mi vagyunk!”.

– Azt gondolom, hogy egy 15 éves munka eredménye ennek a különdíjnak az elnyerése – fogalmazott.

Elmondta, hogy 2009 óta dolgoznak azon az önkormányzat emberei, a strand üzemeltetői, hogy pluszélményeket nyújtsanak a strandoló családoknak. „Egy szuper kreatív játszóház üzemel nyaranta minden nap hat órán keresztül, amelyben egyebek közt ovimuzsikával, meseelőadásokkal, kisszínházzal is szórakoztatják a gyerekeket” – sorolta. A játszóház szomszédságában találhatók a sportpályák, egy kávézó, egy kiskönyvtár, szóval a szülők is tartalmasan tölthetik el idejüket kávézgatással, könyveket vagy újságokat olvasva, netán a gyerekekkel sportolva. A strandnak ez a része kifejezetten a családokért van, a közelben lidós partszakasz is található kellemes árnyas fákkal.

„Az összes strandi dolgozó is évek óta odateszi magát, szívvel lélekkel azon dolgozik, ötletel, hogy a családoknak különleges és sokrétű élményt nyújtson Balatonakali strandja, vagyis a különdíj jó helyre került!” – hangsúlyozta Koncz Imre.

Forrás: https://www.hirbalaton.hu/
Strandminősítés: Balatonakali nyerte el az MTÜ családbarát különdíját